“Minutica” je mjesto za ljubitelje spoznaje, istraživanja, znatiželje, kreativnosti, zaigranosti. Vođeni znatiželjom istražujemo zašto mislimo, osjećamo i ponašamo se na određene načine i kako to oblikuje naš identitet i ličnost. Glavna ideja je osvjestiti na koje sve načine stvaramo svoj doživljaj svijeta i shvatiti da smo mi ti koji možemo u svakom trenu birati kako ćemo odgovoriti na okolnosti izvana. Kada spoznamo tu slobodu mogućnosti, možemo donijeti nove, konstruktivnije odluke i promijeniti okvir kroz koji promatramo svijet oko nas. To nam ostavlja puno više energije da vodimo ispunjeniji život, odnosno kreativno razvijamo svoje potencijale.

Kada bismo malo pomalo, u jednom danu, u jednom satu, izdvojili „minuticu“ za sebe, da malo zastanemo i zavirimo, osluhnemo kakve razgovore vodimo unutar sebe, kakvo smo društvo sami sebi, što se događa u našem tijelu, tada bismo iz minute u minuticu, iz sata u sat, iz dana u dan, (u)poznavali sebe sve više i više.

ZAŠTO JE VAŽNO POZNAVATI SEBE?

Kada poznajemo sebe u što većoj mjeri, tada se smanjuju konflikti koji se svjesno i nesvjesno  odigravaju unutar nas i koji crpe našu energiju.

Jednom kada se ta energija oslobodimožemo raspolagati njome na puno kreativnije načine   i koristiti ju svjesnije i promišljenije.